Ann-Charlotte

Ann-Charlotte Englund (1964) drivs av kreativitet och nyfikenhet. "Skapande är en inneboende förmåga och en process som utvecklas hela livet", tycker hon som pedagog med lärarexamen. Ann-Charlotte är medlem i Egenutgivarna.

   2013 startade hon Upper Room förlag för att kunna ge ut Barnboksserien "Den grå kastrullen" som har pedagogiska teman och utgår från verkliga händelser. Figuren i serien är ett registrerat varumärke "Kasper - den grå kastrullen". Gilbertvilleserien är skriven tillsammans med maken Anders Englund. Serien utspelar sig i slutet av 1800-talets Dorset och har fått en utmärkt recension av BTJ.

   Nu har förlaget både egen- och externförfattad utgivning. Dessutom hjälper förlaget författare med få utgivningar att sälja sina böcker på kommission.

   Ateljé Ann-Charlotte Englund är huvudfirma för förlaget sedan 2020. Via Ateljén kan grafiska tjänster till författare och andra företag samt föreningar beställas. Dessutom hjälper Ateljén till vid tryck.

   Adane Redovisningsbyrå sköter bokföringen åt förlaget samt åt andra externa förlag och företag. Bland andra kan nämnas Härnösand Smådjursmottagning AB och Föreningen Nymus. Byrån arbetar digitalt i samarbete med FORTNOX och tar emot kunder från hela Sverige.

   Ann-Charlotte har en liten bokhandel på fjärde våningen i Spiranhuset, Härnösand, som heter BOKSALEN. Öppetider 10-15, Må-Fr.