Bli avtalsförfattare

Vi hjälper dig att ge ut ditt manus


Upper Room Förlag anlitar

Ateljé Ann-Charlotte Englund

för design av omslag samt sättning av inlagor. Ateljén konverterar originalmanus till ePub.

Vi trycker våra titlar i Polen.

Vi distribuerar våra titlar via lager hos Stjärndistribution, Boksalen, Förlagssystem samt direkt från förlaget via fraktbolag.

Vi säljer våra titlar i egen webbshop samt hos återförsäljare:

Boksalen, Adlibris, Bokus, cdon, Amazon, m.fl.

Vi gör reklam för våra titlar via egen hemsida samt via sociala medier.

Förlaget besöker regelbundet mässor.

Avtalsförfattare får månatliga säljrapporter och hjälp med bokföringen via vår partner Adane Redovisningsbyrå.


Författare erbjuds utgivning med efterskottsroyalty, vilken är minst 50% av vinsten från titelns försäljning.

Förlaget gör först avdrag för kostnader i samband med tryck, pliktexemplar, databaskostnader, m.m - begär offert!

Vi ger ut titlar i följande genrer:


Pedagogisk barnlitteratur

Deckarnoveller

Romantiska noveller

Skönlitteratur med historiska vingslag och nutidsskildring

Fantasy (Urban, Episk)

Science Fiction 

Självbiografier

Lyrik

Road Trip - Living the Blues

UTGIVNINGSINFORMATION

Upper Room förlag arbetar efter en franchiseavtalsmodell av förlagsavtal. Det som skiljer vårt avtal från många andras är att vi har en så kallad nettofördelning för beräkning av royalty på sålda exemplar. Det innebär att vi först drar av kostnader för tryck och administrationskostnader, frakt i vissa fall och andra kostnader (tex betalsätt om inte kund betalar via faktura) samt eventuella rabatter, som bokförsäljningen för med sig och därefter delar 50/50 på det som blir kvar, dvs vinsten. Det gör att oavsett om boken säljs till någon av våra återförsäljare eller till slutkund kan du lita på att vi delar lika på vinsten. För eBöcker delar vi 50/50 av Artikelstatistiknettot (försäljningsnetto exkl. 6% moms). 6% moms tillkommer.Om Dig:

 

 • är 18 år eller äldre
 • garanterar att det du skrivit är producerat av dig själv inom någon av de genrer som vi tidigare publicerat (se utgivningars startsida)
 • är villig att via BankID, sms eller touch underteckna avtalet digitalt via Assently efter inbjudan från oss till din e-post
 • är villig att medverka i utgivningsprocessen och är snabb på att svara på vår e-post till dig
 • är villig att delta i marknadsföringen av din bok genom att ta egna kontakter i ditt eget nätverk (du får länkar av oss)
 • är intresserad av förlaget och villig att delta i våra arrangerade aktiviteter om de ligger i närheten av där du bor
 • är aktiv och kommer med egna förslag om du har några och att föreslå vad som ska stå om dig på vår hemsida (vi tar gärna emot foton)
 • tar del av det material som vi skickar ut till dig som förlagets nyhetsbrev
 • har dator, internetuppkoppling, mobiltelefon med kamera eller annan digital kamera för möjlighet att ge oss underlag för din bokföring (du kan självklart avstå från bokföringen och själv göra den istället)
 • förstår att du överlåter ensamrätten att utge ditt manus under minst ett år till oss men att det fortfarande är din text och att det är du som är copyrightsinnehavare och innehållsansvarig, därefter förlängs avtalet tillsvidare med en månads uppsägningstid.
 • är villig att låta oss få ett år på oss för att få fart på din försäljning innan du väljer att stanna kvar eller gå vidare
 • förstår att du betalar för vår service efter 30 dagars avtalsingående och när som helst kan köpa din egen bok i minst 12 exemplar, när du vill och att du då behåller hela vinsten på försäljning själv, men inte får någon royalty för dessa böcker, nämnda i denna punkt. Ju fler böcker du köper, desto större blir rabatten på förlagsavtalet. Vi ger dig offert på tryckkostnaden innan vi skriver avtal så att du vet vad det kommer att kosta. (Om ditt manus behöver extra redigeringsstöd tillkommer kostnader. Kontakta oss för offert!)

 

För vår del åtar vi oss att:

 

 • garantera din anonymitet om du vill skriva under pseudonym
 • skräddarsy ditt avtal: om du endast vill ge ut eBok faller tryckpunkterna bort nedanför
 • införa de ändringar i ditt manus som du önskar efter att du skickat in det till oss
 • formge boken och designa ett omslag utifrån dina önskemål och förslag
 • förlägga boken till UPPER ROOM FÖRLAG och förse boken med ISBN och EAN-kod
 • provtrycka boken så att du kan se hur den kommer att se ut
 • införa de rättningar som du vill ha utifrån provtrycket (inte skriva om hela boken utan små rättningar)
 • trycka upp en startupplaga på förlagets bekostnad på minst 60 exemplar, varefter säljex trycks löpande vid behov (sk löpande upplaga, som fastställs i efterhand).
 • lämna in pliktexemplar till KB m.fl. (Kungliga Biblioteket samt ytterligare sex Universitetsbibliotek se nedan för mer info). Vi skickar även katalogex till Bokinfo (Barnlitteratur skickas även till Svenska Barnboksinstitutet och Barnboksbiblioteket) samt skicka två recensionsexemplar till BTJ (Bibliotekstjänst, BTJ avgör själva vilka som recenseras)
 • sätta ett F-pris på din bok som ger utrymme för tryckkostnad, rabatter till återförsäljare och nettovinst för oss att dela lika på
 • sätta ett skäligt utpris på din bok i vår egen bokhandel som kan konkurrera med nätbokhandlare i övrigt. Det ska löna sig att handla direkt från förlaget för alla förlagets kunder. Även dig. Vi lägger därför inte på lika mycket som våra konkurrenter på utpriset till kund. Dessutom vill vi kunna erbjuda fri frakt till slutkunder om de handlar över en viss summa.
 • förse dig med länkar till vår nätbokhandel och andra parter så att du själv kan marknadsföra dig och din bok
 • marknadsföra din bok via vår hemsida samt via våra affärskontakter Adlibris, Bokus, Boksalen, Förlagssystem och övriga nätbokhandlare
 • sälja din bok och ebok via vår hemsida samt via de återförsäljare som vi har avtal med (STJÄRNDISTRIBUTION, BOKSALEN och FÖRLAGSSYSTEM samt FANTASTIKBOKKLUBBEN o/e AMAZON)/ (för e-Böcker: AXIELL/PUBLIT/STORYTEL/NEXTORY/BOOKMATE/BOKON/DITO)
 • redovisa till dig varje månad hur många exemplar som sålts (för eBok innebär sålts även lånats ut på bibliotek, vilket redovisas var tredje månad)
 • utbetala royalty till dig till det konto du har givit oss
 • redovisa alla dina kostnader och försäljningsintäkter som du får i samband med din bokverksamhet om du vill (du måste inte vara registrerad för moms) Du kan också välja att ha egen inloggning till bokföringen, till ett pris enligt offert.
 • stötta dig om du så önskar att själv ge ut efter minst ett år hos oss
 • låta dig vara kvar hos oss som avtalsförfattare under minst ett år (oavsett hur din försäljning artar sig) och därefter så länge vi båda önskar med en månads uppsägningstid (ett års garantitid med andra ord)
 • ge dig förmåner utöver det vanliga samt tips på billigaste fraktsätt för paket och post
 • din bok inom ett år hamnar i LIBRIS - Databasen för Sveriges Bibliotek

 

 

Förklaringar av förkortningar:

ISBN - ett 13-siffrigt identifikationsnummer som används i databaser för böcker (börjar alltid med 978) i Sverige (åtföljs av 91) på vårt förlag (nästkommande siffror) för just din bok (två siffror) som avslutas med en kontrollsiffra (sista siffran).


EAN - en streckkod som skapas utifrån ISBN och som möjliggör skanning till datasystem för bokhandeln.


KB  m.fl. - Kungliga Biblioteket får in ett exemplar av varje bok som trycks i Sverige eller utomlands av svenska förlag. Vid upplagor över 30 exemplar skickas även pliktexemplar till de sex universitetsbiblioteken i Lund, Göteborg, Linköping, Stockholm, Umeå och Uppsala. Eftersom förlaget trycker över 60 exemplar av boken utomlands blir det automatiskt pliktexemplar till totalt sju bibliotek.


F-pris - det pris för boken som förlaget sätter i databasen hos Bokinfo där alla Bokhandlare i Sverige kan beställa från förlaget. På det lägger Bokhandeln sin vinstdel och bokmomsen som är 6% för både böcker och e-böcker. När förlaget säljer åt dig delar vi på vinstdelen också! Det kallar vi för bruttovinst. Men när andra bokhandlare och nätbokhandlare säljer din bok, delar vi lika på det vi får från dem. De kan ha mellan 10-20% rabatt på F-priset. I ARTIKELSTATISTIKEN, framgår nettovinsten, eller försäljningsnettot som vi kallar det. Vi visar tydligt i tabeller till dig hur det blir för just din bok med tryckkostnad, rabattavtal, F-pris, nettovinst och bruttovinst i din ROYALTYAVRÄKNING som du får varje månad. Rabatter är alltid redan avdragna och redovisas inte särskilt.

Copyright Upper Room Förlag 2020 - All rights reserved - Ansvarig för sidan Ann-Charlotte Englund - Design Ateljé Ann-Charlotte Englund